Uncategorized

Miten muokata häätyyleistä kuninkaallisiin häihin sopivan?

Kuninkaallisissa häissä pukukoodi on hyvin tiukka eikä siitä ole hyvän maun mukaista poiketa. Kuninkaalliset ovat tiukkoja etikettisääntöjen noudattajia, sillä etiketin mukainen pukeutuminen ja käyttäytyminen ovat osa heidän työtään kuningashuoneen edustajina. Vaikka tavallisten tallaajien ei tarvitse kuninkaallisesta pukukoodista välittää, on kuningashuoneen järjestämissä häissä kuitenkin pukeuduttava tiukan pukukoodin mukaan. Tässä artikkelissa kerromme, miten pukeutua kuninkaallisiin häihin jos kutsu joskus postiluukusta kolahtaa.

 

Miehillä kuninkaallisissa häissä on suhteellisen helpot oltavat. Pukukoodi on yksinkertainen, sillä miehillä on oltava päällä joko saketti, tumma puku tai sotilasunivormu. Puvun eri osta eivät saa olla toisistaan poikkeavan värisiä eikä pukuun saa kiinnittää merkkejä, sillä ne saavat näkyä vain virallisessa sotilasunivormussa jos kutsussa ei toisin lue.

 

Kuninkaalliset suunnittelevat hääpukunsa luottosuunnittelijallaan, joten hääpuku netistä, kuten JJ’s House – verkkokaupasta tai edes huippusuunnittelijoiden merkkejä myyvästä verkkokaupasta, ei ole heidän valintansa. Juhlavieraat voivat kuitenkin ostaa vaatteensa mistä haluavat, kunhan vaatteiden laatu ja ulkonäkö ovat laadukkaat ja sopivat kuninkaallisten häihin arvokkaaseen luonteeseen. Pukeutumista kannattaa alkaa suunnittelemaan hyvissä ajoin, sillä etiketti on tiukka.

 

Naisille pukeutumisvaihtoehtoja on teoriassa enemmän, mutta kutsukortin ilmoittamaa pukukoodia on noudatettava. Pukukoodi on useimmiten yläluokkainen pukeutuminen. Naiset voivat pukeutua joko perinteiseen juhlamekkoon tai takkimekkoon. Etenkin kuningashuoneen jäsenet tuntuvat pitävän enemmän hyvin istuvista takkimekoista kuin juhlamekoista, joihin taas useat kuningashuoneen ulkopuoliset kutsuvieraat luottavat. Housupukuun ei missään nimessä ole soveliasta pukeutua. Naisten tulee pukeutua konservatiiviseen tyylin eikä tyyli saa olla liian näyttävä. Dekolteen aluetta ei saa missään nimessä näyttää, sillä se on vastoin kuningashuoneen tiukkoja sääntöjä. Esimerkiksi prinsessa Diana pukeutui usein rintakehän paljastavaan mekkoon, mutta piilotteli dekolteen aluetta sitä varten valmistetuilla pikkulaukuilla. Koska useimmat kuninkaalliset häät juhlitaan kesällä, saa naisten pukeutuminen olla hiukan vapaampaa ja esimeriksi värein käytössä ollaan sallivampia. Juhlavaatteet voivat olla materiaaliltaan ja väriltään hieman kevyempiä. Kokopitkää iltapukua ei tarvitse käyttää jos häät ovat päiväaikaan. Iltajuhlassa iltapuku on kuitenkin osa pukukoodia.

 

Yleensä kuninkaallisissa häissä naisten on pukeuduttava hattuun tai näyttävään hatukkeeseen, sillä paljas pää ei saa näkyä eikä tiaaraa saa pitää päässä ennen iltakuutta. Iltakuuden jälkeen hattua taas ei etiketin mukaan enää saa käyttää, vaan pään voi jättää paljaaksi tai päähän saa asetella tiaaran. Pukukoodin mukaiseen pukeutumiseen kuuluu myös klassiset korkokengät sekä asun kanssa yhteensopiva pikkulaukku. Sekä naisten että miesten on näytettävä häissä koko ajan viimeistellyiltä ja pukeutumisessa ei saa ottaa minkäänlaisia riskejä. Kampaus ei saa olla sekaisin, sukkahousuissa ei saa olla repeämiä, laukku ei saa olla eriparia muun asun kanssa eikä meikki saa näyttää suttuiselta. Valkoinen väri on juhlavierailta pannassa, sillä vain morsian saa pukeutua valkoiseen. Musta on myös kiellettyjen värien listalla, sillä se on hautajaisiin tarkoitettu väri. Liian kirkkaat värit ovat usein myös kiellettyjä, mutta tästä säännöstä on tehty monia poikkeuksia, joita ei jälkikäteen ole katsottu pahalla. Korujen käyttö on sallittua, mutta myös korujen on oltava harmoniassa muun asun kanssa eikä liian näyttäviä koruja saa käyttää.

 

 

Pukukoodit ja niiden noudattamisen määrä vaihtelevat maittain. Siinä missä meillekin rakas ruotsalainen kuningashuone on modernimpi ja avoimempi kuin brittiläinen kuningashuone, näkyy se myös kuninkaallisissa häissä. Ruotsin kuningashuoneen häissä on nähty rohkeampaa pukeutumista, mutta britit luottavat edelleen varsin konservatiiviseen tyyliin ja pukukoodin rikkomiselle nauretaan mediassa pilkkaavaan sävyyn pitkään häiden jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *